Лукът, чесънът и зелената чушка се нарязват надребно и се сотират ( сотирането е бързо пържене в малко количество мазнина ) в зехтина. Кренвиршите се нарязват на кръгчета и се прибавят в тигана. Маринованите чушки също се режат на дребно и се пържат. Подправя се със сол, налива се виното и се оставя да поври, докато соса се сгъсти. Доматите, босилект, риганът и мащерката се пасират, след което се посолява. Яйцето се разбива в купа с малко сол. Слага се изварата и се намачква, докато се получи гъст пастет. В тава се налива 1/3 от доматения сос, върху него се подреждат корите, отгоре се изсипва от плънката с кренвиршите и върху нея се намазва от изварната смес. Поставя се втори ред кори, нанасят се изварната смес и плънката и се реди последен ред кори. Преди да се сложи в загрята фурна, се залива с останалия доматен сос и се покрива с алуминиево фолио. Пече се около 30 мин. на температура 180 градуса. След това фолиото се отстранява, ястието се поръсва с настъргания кашкавал и се запича още 10 мин. Готовата лазаня се оставя малко да престои, след което се реже и сервира.